Η ποιότητα μας
Η ποιότητα μας
ΚΟΡΩΝΕΙΚΗ ΕΛΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ
Δήλωση από το εργαστήριο MAXFRY:
Το ελαιόλαδο είναι ένα προϊόν της φύσης που εξευγενίζεται από τον άνθρωπο αλλά συχνά «κακομεταχειρίζεται». Όλα αυτά μπορούν να προσδιοριστούν κατά την αισθητηριακή και χημική ανάλυση. Για περισσότερα από 30 χρόνια, τα ελαιόλαδα για εμπορία στην ΕΕ δοκιμάζονται επίσημα σε εργαστήρια με τις ίδιες μεθόδους. Η τεχνολογία στην επεξεργασία, έκθλιψη (εκχύλιση) και συγκομιδή αφενός και οι επιλογές για ανάλυση έχουν αλλάξει από τότε. Αλλά η ρύθμιση και οι μέθοδοι ανάλυσης δεν είναι. Με τη βοήθεια της φασματοσκοπίας NIR, εκτός από τα αισθητηριακά προφίλ και τα ελαττώματα, μπορεί πλέον να προσδιοριστεί ένας μεγάλος αριθμός χημικών παραμέτρων, οι οποίες καθιστούν δυνατό τον προσδιορισμό όχι μόνο της ποιότητας του λαδιού, αλλά και της γεωγραφικής προέλευσης, της ποικιλίας ελιάς. και η ηλικία. Ακόμη και τα σφάλματα κατά τη συγκομιδή μπορούν να εντοπιστούν με αυτόν τον τρόπο.
Με εκτίμηση
Ο Δρ. rer. nat. Christian Gertz
Κ-232 – Ο δείκτης οξείδωσης
K-270 – Η ένδειξη φρεσκάδας
Ας στραφούμε τώρα στο K-270 ή στα συζευγμένα τριένια. Αυτή η μέτρηση παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη φρεσκάδα του ελαιολάδου. Τα συζευγμένα τριένια είναι τα προϊόντα οξειδωτικής αποικοδόμησης που εμφανίζονται καθώς το λάδι γερνάει. Στο φρεσκοπαραγόμενο λάδι, η τιμή K-270 είναι χαμηλή και σταδιακά αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου.
Εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα. Για να διατηρηθεί μια χαμηλή τιμή K-270, η σωστή αποθήκευση, μακριά από το φως και τις ακραίες θερμοκρασίες, είναι κρίσιμη. Αντίθετα, οι κακές συνθήκες αποθήκευσης ή η ανάμειξη με παλαιότερο λάδι μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερη τιμή K-270. Για τα «Εξαιρετικά Παρθένα» ελαιόλαδα, το εύρος είναι συνήθως μεταξύ 0,15 και 0,22 υπό ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης.
Delta K (ΔK) – Η δοκιμή καθαρότητας
![](https://no1melaia.gr/wp-content/uploads/2023/11/melaia2-680x1024.jpg)