Η ποιότητα μας

Η ποιότητα μας

Η ποιότητα μας

ΚΟΡΩΝΕΙΚΗ ΕΛΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ

Δήλωση από το εργαστήριο MAXFRY:
Το ελαιόλαδο είναι ένα προϊόν της φύσης που εξευγενίζεται από τον άνθρωπο αλλά συχνά «κακομεταχειρίζεται». Όλα αυτά μπορούν να προσδιοριστούν κατά την αισθητηριακή και χημική ανάλυση. Για περισσότερα από 30 χρόνια, τα ελαιόλαδα για εμπορία στην ΕΕ δοκιμάζονται επίσημα σε εργαστήρια με τις ίδιες μεθόδους. Η τεχνολογία στην επεξεργασία, έκθλιψη (εκχύλιση) και συγκομιδή αφενός και οι επιλογές για ανάλυση έχουν αλλάξει από τότε. Αλλά η ρύθμιση και οι μέθοδοι ανάλυσης δεν είναι. Με τη βοήθεια της φασματοσκοπίας NIR, εκτός από τα αισθητηριακά προφίλ και τα ελαττώματα, μπορεί πλέον να προσδιοριστεί ένας μεγάλος αριθμός χημικών παραμέτρων, οι οποίες καθιστούν δυνατό τον προσδιορισμό όχι μόνο της ποιότητας του λαδιού, αλλά και της γεωγραφικής προέλευσης, της ποικιλίας ελιάς. και η ηλικία. Ακόμη και τα σφάλματα κατά τη συγκομιδή μπορούν να εντοπιστούν με αυτόν τον τρόπο.
Με εκτίμηση

Ο Δρ. rer. nat. Christian Gertz

Κ-232 – Ο δείκτης οξείδωσης
Σκεφτείτε το ελαιόλαδο ως ένα ζωντανό πράγμα που μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Το K-232, γνωστό και ως συζευγμένα διένια, βρίσκεται στην καρδιά αυτού του μετασχηματισμού. Όταν το ελαιόλαδο οξειδώνεται, σχηματίζονται ουσίες, συχνά οξέα, με δύο διπλούς δεσμούς (διένια) και έναν απλό συζυγή δεσμό. Αυτές οι ουσίες έχουν μια μοναδική ικανότητα: απορροφούν το υπεριώδες φως με ακριβές μήκος κύματος 232 nm. Γι’ αυτό και ονομάζεται K-232. Μια υψηλή τιμή K-232 είναι σαν ένα προειδοποιητικό σήμα και υποδεικνύει αυξημένες διεργασίες οξείδωσης. Αυτό μπορεί να προκληθεί από παράγοντες όπως η παρατεταμένη αποθήκευση μετά τη συγκομιδή ή οι υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διαδικασία εξαγωγής λαδιού. Για τα «Εξαιρετικά Παρθένα» ελαιόλαδα, το αποδεκτό εύρος είναι συνήθως μεταξύ 1,5 και 2,5.
K-270 – Η ένδειξη φρεσκάδας

Ας στραφούμε τώρα στο K-270 ή στα συζευγμένα τριένια. Αυτή η μέτρηση παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη φρεσκάδα του ελαιολάδου. Τα συζευγμένα τριένια είναι τα προϊόντα οξειδωτικής αποικοδόμησης που εμφανίζονται καθώς το λάδι γερνάει. Στο φρεσκοπαραγόμενο λάδι, η τιμή K-270 είναι χαμηλή και σταδιακά αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου.

Εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα. Για να διατηρηθεί μια χαμηλή τιμή K-270, η σωστή αποθήκευση, μακριά από το φως και τις ακραίες θερμοκρασίες, είναι κρίσιμη. Αντίθετα, οι κακές συνθήκες αποθήκευσης ή η ανάμειξη με παλαιότερο λάδι μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερη τιμή K-270. Για τα «Εξαιρετικά Παρθένα» ελαιόλαδα, το εύρος είναι συνήθως μεταξύ 0,15 και 0,22 υπό ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης.

Delta K (ΔK) – Η δοκιμή καθαρότητας
Το Delta K, που αντιπροσωπεύεται ως ΔK, είναι ο μετρητής καθαρότητας. Υπολογίζεται συγκρίνοντας διαφορετικές τιμές Κ. Εάν υπάρχει σημαντική διαφορά (δέλτα) μεταξύ αυτών των τιμών, αυτό υποδηλώνει ένα μείγμα διαφορετικών επιπέδων ποιότητας στο ελαιόλαδο. Τα αγνά ελαιόλαδα «Extra Virgin» είναι τόσο παρθένα που το Delta K τους είναι συνήθως λιγότερο από 0,01 ή μη μετρήσιμο. Ουσιαστικά, είναι απόδειξη της γνήσιας ποιότητας του λαδιού. Γιατί λοιπόν να νοιάζεστε για αυτές τις αξίες; Επειδή ως κάποιος που ασχολείται με την πώληση βιολογικών προϊόντων στο διαδίκτυο, ειδικά ελαιολάδου, η γνώση της επιστήμης πίσω από τις τιμές K σάς επιτρέπει να προσφέρετε στους πελάτες σας την υψηλότερη ποιότητα. Μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το ελαιόλαδο σας πληροί τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας Εξαιρετικής Παρθένου, παρέχοντάς σας όχι απλώς ένα προϊόν αλλά μια εμπειρία που αντικατοπτρίζει την αληθινή ουσία της ελιάς. Καθώς εξερευνάτε τα βάθη της ποιότητας του ελαιολάδου, να θυμάστε ότι δεν πουλάτε απλώς ένα προϊόν. Μοιράζονται ένα κομμάτι της μεσογειακής παράδοσης, υγείας και πολιτισμού με τον κόσμο.
0
0